Sierheesters van hoge kwaliteit
Toegangseweg 1a 2407 AA Alphen a/d Rijn
+31 172 - 213696
+31 6 28458908
+31 172 - 210447

Nieuw: Petite serie

Wij zijn 3 jaar geleden gaan testen met een hele nieuwe Hydrangea paniculata serie.
Onder deze serie vallen de volgende soorten:

Petite Cherry
Petite Lanterne
Petite Star

Wij introduceren alleen maar soorten die apart zijn van andere paniculata soorten.
Het selecteren gaat vooral over vroeg bloeiende soorten die verkleuren tot in het najaar (oktober).
De soorten worden een aantal jaren getest voordat ze de markt opgaan.
De Petite serie is niet alleen opvallend door de groei en bloei van de plant maar ook door de turquoise blauw/groene kleur op de pot en het etiket.

Doordat de bloemen open van structuur zijn, kunnen de bijen er beter bij voor de bestuiving.

 

 

Hydrangea paniculata ‘Petite Cherry’

Deze Hydrangea gaat al bloeien in juni. Hij geeft eerst witte, daarna roze en in juli is de bloem rood. Het is heel bijzonder en vroeg dat de bloem zo vroeg rood is.

Hij kan in de volle zon maar ook half schaduw verdragen maar ook de strenge vorst van -25°C is geen probleem. De plant word 70 cm hoog en 40 cm breed.

Het beste kun je de plant snoeien in februari/maart als de vorst voorbij is.

 

Hydrangea paniculata ‘Petite Lanterne’

De Petite Lanterne bloeit iets later dan de andere Petite soorten, eigenlijk gelijk met de traditionele soorten, begin juli. Hij begint wit/crème daarna roze en dan half augustus begint de bloem diep rood tot zacht paars te verkleuren. Tot in oktober zie je de mooie rode/paarse gloed over de planten schijnen. De plant heeft een korte rode stevige takken met een grote bloem. Totaal, inclusief bloem, kunnen de takken 90 cm hoog worden.

De plant word 40 cm breed. De bloem zelf kan 30 tot 35 cm lang worden. De plant kan zon maar ook half schaduw verdragen maar ook de kou van -25°C is geen probleem.

Snoeien doe je na de vorst in februari – maart

 

Hydrangea paniculata ‘Petite Star’

Dit is echt een feestje om naar te kijken. In augustus zie je een verscheidenheid van kleuren. Wit, roze en rood tegelijk. De start van bloeien is half juni met witte bloemen,Hydrangea paniculata 'Petite Star' (5) daarna worden ze roze en later verkleuren ze naar rood. Wanneer de eerste bloemen rood worden begint het feestje pas echt met allerlei verschillende kleuren tegelijk. Dat is heel uniek in de Hydrangea paniculata serie.

Het kleuren pallet zie je tot in oktober aan toe. Deze bijzondere plant word 60-70 cm hoog en 90-100 cm breed. Ook deze Hydrangea kan goed tegen de zon en half schaduw maar ook de vorst -25°C is geen probleem.

En snoeien doe je na de vorst februari – maart.